Een lijst met vier verschillende soorten klinieken

Gratis gezondheidsklinieken bieden goedkope en gratis diensten voor mensen die in aanmerking komen. Dit soort klinieken is geweldig voor mensen met een lager inkomen. Ze stellen mensen in staat lagere prijzen of helemaal geen prijzen te betalen. Gratis klinieken bieden verschillende diensten, waaronder medische en tandheelkundige diensten. Niet alle gratis klinieken bieden echter dezelfde services. Niet elke gratis kliniek biedt bijvoorbeeld tandheelkundige diensten aan. Ook kunnen sommige klinieken on-site apotheken hebben, terwijl andere dat niet doen. Gratis klinieken bieden geen zorg voor het ontwikkelen van omstandigheden. Als een persoon een zich ontwikkelende aandoening heeft, kan een gratis kliniek hem doorverwijzen naar een andere kliniek, een ziekenhuis of een arts. Als u revalidatie epe nodig heeft, kunt u gratis naar klinieken gaan. Gratis klinieken geven chronische zorg, eerstelijnszorg en acute zorg. Omdat ze gratis zorg bieden aan mensen, zijn ze vrijgesteld van belasting.

Specialistische Klinieken

Specialistische klinieken zijn klinieken die gespecialiseerd zijn in bepaalde lichaamsdelen en ziektes. Er is een tendens dat gespecialiseerde klinieken duurder zijn, omdat het meer tijd, geld en moeite kost om een ​​faciliteit voor specialisatie uit te rusten. Werknemers in deze klinieken zijn speciaal opgeleid om met hun specialisaties om te gaan – kennisgebieden die van hoge waarde zijn.

Handige zorgklinieken

Handige zorgklinieken zijn te vinden op plaatsen waar mensen boodschappen doen, zoals supermarkten en drogisterijen. Dit soort klinieken worden retailgebaseerd genoemd. Ze bevinden zich op zeer gunstige locaties omdat ze one-stop-shopping bieden als het gaat om boodschappen, eten en medische diensten. Er is een relatief beperkt aanbod van diensten die deze klinieken aan klanten bieden. Ze hebben de neiging om gewone dingen zoals verkoudheid en de griep te behandelen. Mensen kunnen schoten en andere vaccinaties krijgen in deze klinieken. Nurse practitioners zijn degenen die bij deze klinieken werken. Ze hebben een brede, maar beperkte kennis van zaken. Afgezien van verkoudheids- en griepdiensten kunnen mensen ook diensten krijgen die te maken hebben met fysieke examens, preventieve zorg, insulineniveaus, bloeddruk, HIV en cholesterol.

Algemene poliklinieken

Algemene poliklinieken dienen als huisartsenpraktijk en worden gerund door medische professionals met verschillende specialismen. Dit soort klinieken kan duurder zijn dan gratis klinieken. Primaire, permanente en acute zorg worden aangeboden op deze faciliteiten. De betalingsopties en services verschillen per locatie. De diensten die algemene poliklinieken aanbieden, zijn afhankelijk van de gemeenschappen die zij bedienen. De behoeften van elke gemeenschap zijn anders.

Welke moet je gebruiken?

Welk type kliniek u moet gebruiken, hangt af van uw omstandigheden. Als u bijvoorbeeld op een zorgvuldige manier voor minder ernstige en veel voorkomende problemen moet zorgen, kunt u naar de handige zorgkliniek bij uw dichtstbijzijnde drogist of supermarkt gaan. Voor algemene voorwaarden en om check-ups te krijgen, kunt u naar gratis klinieken en algemene poliklinieken gaan. Als u een specifieke ziekte of een specifiek lichaamsdeel heeft waarvoor u moet zorgen, zijn gespecialiseerde klinieken een must.